Falsk e-post

Mottar du en e-post som hevder å være fra Danske Bank og ønsker at du gjengir konfidensiell informasjon, er det mest sannsynlig en phishing e-post. Phishing e-poster er falske e-poster som forsøker å fiske til seg opplysninger om dine innlogginsdetaljer for nettbank eller din kortinformasjon. Slike konfidensielle detaljer kan for eksempel være ditt personnummer, din SecureCode for handel på Internett, ditt kortnummer, kortets utløpsdato eller kortets CVC-kode (tre siffer på baksiden av ditt kort).

Legg aldri ved personlige detaljer, selv ikke om det står i e-posten at det vil ha negative konsekvenser for deg om du ikke gjør det. All slik informasjon brukes med uredelige hensikter.

Hvordan oppdage en falsk e-post
En falsk e-post starter ofte med en upersonlig hilsen slik som ”Kjære kunde”, istedenfor en spesifikk referanse til ditt navn. Ulikt fra dine nærmeste kjenner ikke senderen av den falske e-posten ditt navn.

Se falske e-poster


Typisk for slike falske e-poster er at dem påstår at ditt kort har blitt misbrukt. Den oppfordrer deg til å klikke på en lenke som vil ta deg til en kopi av en webside – for eksempel en side som ligner Danske Bank – som ber deg oppgi informasjon.

Danske Bank vil aldri sende deg en e-post som spør om ditt kontonummer eller annen konfidensiell informasjon. Andre tekniske detaljer kan også avsløre en falsk e-post. Den enkleste måten å sjekke dette på er å se på domenenavnet til svindlerens e-postadresse. Ofte vil det være små variasjoner i domenenavnet slik som danskkebank.no. www-danskebank.nu eller lignende.
Det er ikke alltid domenenavnet vil avsløre at du har mottatt en falsk e-post, men da finns det andre måter å identifisere et angrep. Selskaper kan også bruke denne informasjon til å blokkere slike falske e-poster som hevder å komme fra Danske Bank.

Les mer om identisering av falske e-posterSe falske e-poster vi kjenner til
Hva man skal gjøre om man mottar en falsk e-post:

  • Svar aldri på en falsk e-post
  • Ikke klikk på noen lenker
  • Aldri legg ved personlig informasjon
  • Videresend e-posten til denne adressen: phishingmails@danskebank.no
  • Slett e-posten
  • Hvis du har avslørt dine kortdetaljer vennligst ta kontakt på telefonnummer 08540.

Så snart du har videresendt e-posten til oss vil vi starte prosessen med å stenge den falske websiden.
Kontakt
Privat: 987 08540 
Bedrift: 987 06030

Chat med oss

Kundeservice Teknisk support

Kontakt oss

Ring oss Skriv til oss Book møte Bli kunde Gi tilbake-melding

Finn oss

Finn ditt kontor og minibanker 

Finn svaret raskt

Kort Nettbank og mobil Konto Prisliste Kundeservice