Serie- eller annuitetslånSerie- eller annuitetslån

Når du skal ta opp et boliglån, må du ta stilling til om du ønsker serie- eller annuitetslån. For å kunne gjøre det riktige valget må du kjenne til hovedforskjellene mellom disse låneformene.

Annuitetslån
Med annuitetslån betaler du samme terminbeløp i hele lånets løpetid, forutsatt at renten holdes uendret. Det betyr at du den første tiden betaler nesten bare rente til å begynne med. Etter hvert reduseres rentedelen og avdragsdelen øker tilsvarende.

Serielån
Du betaler like store avdrag i hele lånets løpetid. Til å begynne med vil rentedelen som du betaler være ganske høy, men den blir lavere etter hvert som lånet nedbetales. Dette innebærer at terminbeløpet vil være høyere i begynnelsen, for deretter å reduseres i takt med nedbetalingen på lånet. Hvis du velger serielån, vil den totale rentedelen du betaler være lavere enn om du har et annuitetslån.

Annuitetslån gir med andre ord en jevn utgift, mens serielån vil gi større belastning i begynnelsen for så å reduseres gradvis etter hvert som lånet nedbetales. Hvorvidt du bør velge serie- eller annuitetslån avhenger derfor av din økonomiske situasjon.
  • Skriv ut
  • Sidekart
  • Legg til dine favoritter

Beregn og søk om lånBeregn og søk om lån

Beregn lån
​​​​​
Søk om lån
Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg ved første anledning.

​​​
 
Danske Bank A/S har tillatelse til å drive finansieringsvirksomhet og verdipapirforetak i Norge. Danske Bank er under tilsyn av det danske Finanstilsyn og av det norske Finanstilsynet. Danske Bank, Søndre Gate 13-15, 7466 Trondheim. Tlf Privat 08540, Bedrift 06030, fax 810 00 901, Swift: DABANO22, Org.nr: 977074010.

Copyright ©2008 - Danske Bank Group. Les Vilkår for bruk og Behandling av opplysninger og cookies og Bankens personvernregler ved besøk på webstedet til Danske Bank.